Ju-jutsu som en del av UFC

Sedan starten 1993 har Ultimate Fighting Championship vuxit till ett gigantiskt kampsportsevenemang där de stora stjärnorna inom sporten gör upp. I och med att tävlingen har växt såpass mycket under åren har UFC blivit populär att titta på och att följa.

MMA fighter

Kort historik

Ursprungligen var UFC-galorna en åttamannaturnering där deltagarna var tvungna att vinna tre ronder under samma kväll för att få utmärkelsen Ultimate Fighting Champion. Deltagarna hade nästan bara erfarenheter från sin egna kampsportsgren. Det, i kombination med att viktklasser helt saknades, bidrog till att en Ju-jutsu-utövare kunde få möta en tungviktsboxare i ringen. Det bidrog ofta till att de matcherna avslutades snabbt och mycket våldsamt.

Regelverk

Idag är UFC en renodlad kampsortstillställning med ett omfattande regelverk kallat Unified Rules of Mixed Martial Arts. Ultimate Fighting Championship riktar sig till utövare inom de flesta kampsportsgrenarna, och låter dem mötas och göra upp om titeln Ultimate Fighting Champion.

Alexander Gustafsson

Svenska Alexander Gustafsson från Arboga är ett relativt nytt men välkänt namn inom UFC världen. Han tävlar i viktklassen lätt tungvikt och gjorde sig ett namn genom att vinna sina nio första matcher, och när det kommer till knockoutmatcherna har han vunnit nio av sexton matcher. Han var blev 2009 tredje svensken som har gått en match i Ultimate Fighting Championship. Idag, endast 27 år gammal, är Alexander Gustafsson rankad som den näst bästa lättviktaren. Kollar man på oddsen på Alexander på olika sportsajter ser man att Alexander tros ha stora chanser att vinna sin kommande matcher. Oddsen är låga inför Alexanders kommande match mot Jimi Manuwa. Matchen går av stapeln den 8:e mars för er som vill titta.

Efter flera veckors omröstningar och närmare 11 miljoner röster av Ultimate Fighting Championship från hela världen stod det den 13 december klart att Alexander Gustafsson kommer att pryda omslaget det nya Ultimate Fighting Championships tv-spel tillsammans med Jon Jones. Spelet kommer att lanseras på marknaden 5 maj 2014. Har man myror i brallan och svårt att hålla sig till nästa match kan man från och med maj plocka fram den sprillans nya UFC-spelet och kämpa för ära och berömmelse där.