Skydd inom kampsport

Det är inom väldigt många kampsporter otroligt värdefullt att ha tillgång till skydd av olika slag, helst i träningssyfte. Utan skydden riskerar man helt enkelt onödiga skador som ingen atlet vill råka ut för och som enbart är destruktivt för utveckling och framsteg.

Generellt

Något som är oerhört vanligt inom samtliga kampsporter på en högre nivå är att använda sig av någon form av tandskydd, något som även är vanligt inom många andra kontaktsporter. Anledningen är att det är såpass lätt som det är att råka bita sig i tungan eller skada tänderna på något vis, något som självfallet ingen idrottare vill vara med om i onödan. Det händer faktiskt att sådana tråkigheter inträffar trots att man använder sig av ett tandskydd, då det kan finnas situationer där detta far ut. Har man riktigt otur så kan det snabbt bli så att man ådrar sig en rejäl skada, som man sedan kommer behöva professionell hjälp för att åtgärda.

Boxning

Inom boxningen så finns det ett par olika skydd att tala om, bland annat tandskyddet, men det kanske viktigaste skyddet förutom detta utanför den allra högsta formen av proffsboxning är hjälmen. Av naturliga anledningar så får en boxare ofta mycket slag emot huvudet och då är det helt enkelt bra att ha någonting som skyddar det man har innan för pannbenet. Även proffsboxare använder hjälmen under träning, då det inte finns någon anledning alls att inte dra nytta av dess skydd i detta läge.

Kendo

Kendon är en kampsport som man skulle ha svårt att utöva med full precision och kraft om det var så att dess utövare inte använde skydd. I Kendon använder man som minst både hjälm, handskar och skydd för överkroppen för att värja såg från de hårda slagen från de bambusvärd man tampas med. Ja, en full Kendoutrustning är näst intill som en full hockeymundering och skyddar därför väldigt bra.