Hitta vilken kampsport som passar dig

Som du kanske redan vet så består kampsport av en mängd olika grenar. Ju-jutsu är en av dessa. Om du har planer på att börja med kampsport så kan det vara bra att veta vad som finns och vilka som kanske passar dig bättre. Samtidig så kan det vara bra att läsa sig till vad de olika sporterna innebär så det kan bli lättare att välja.

Om vi skulle lista upp alla grenar inom kampsport så skulle det bli en enorm lisat så därför väljer vi att skicka dig vidare till Wikipedia som har en komplett lista på de grenar som finns. Så klart vill vi välja ut några av de vanligaste förekommande kampsporterna som kan hittas. Karate, Judo och Taekwondo är de som listas som de allra vanligaste kampsporterna i Sverige och det finns bara inom Judo och karate ungefär 20 000 utövare som är registrerade i någon klubb. Det är en blandad skara männiksor som utövar dessa kampsporter. leta upp en klubb och börja du med.

De flesta av de kampsporter som finns har sitt ursprung i Asien. Det finns så klart andra ursprung också men just Asien är stora då det kommer till kampsporter som Taekwondo, Karate och Judo. Det finns ett växande intresse för kampsporter och MMA är något som många känner till där man kombinerar flera olika kampsporter med både slag, sparkar, kast och grepp i olika formationer. Idag så finns det ungefär 3000 registrerade utövare och det är många som exempelvis följer MMA på TV. Vi hoppas naturligtvis att du hittar den kampsport som du vill börja med.