Träning och vila en bra kombination

Alla vet vi att träningen är bra för oss och de som har ett stillasittande arbete kan behöva det mer än någon annan. Vår kroppar är inte skapta för att vara stilla ändå så är träning och vila en bra kombination. Efter träningen så är återhämtningen något som behövs och under vilan så byggs den kondition och muskler upp som vi tränat.

Det kan vara svårt att varva ner efter ett tufft träningspass. För att minska stressen under vilan och återhämtning så kan det vara bra att använda sig av metoder för att koppla av. Att komma ner i varv och koppla ifrån allt som är runt kring och verkligen känna att man vilar är viktigt. Likaväl som du lägger upp ett träningsprogram så ska du även lägga in vila i detta program. För bästa resultat av din träning så är detta viktigt.

Det finna många stressmoment i vår tillvaro som vi måste försöka undvika när vi ska vila. Försök att lägga din mobiltelefon i ett annat rum så du inte når och kommer åt den om den skulle plinga till. Är det något viktigt så lär dom lämna ett meddelande eller återkomma när du vilat klart. Du kan med fördel slå på någon musik som är avkopplande för att du ska komma ner i varv. Ställ volymen på en lagom nivå, varken för högt eller för lågt.