Välja kampsportsskola åt ditt barn

Är man själv intresserad och utövar kampsport vill man kanske att ens barn tar efter. Ibland spelar det inte ens någon roll vad man vill. Barnen vill vara som sina föräldrar och tränar föräldrarna mycket kommer barnen automatiskt att vilja detsamma. Men när du ska skriva in barnen på sin första kampsportsskola är det några saker du borde tänka på först.

barn karateHur nära är det ditt jobb och/eller hem? Ligger lokalen långt borta kommer det att försvåra situationen. Är skolan nära hemmet är chansen större att barnet kan få skjuts med andra föräldrar om du inte är tillgänglig. Om barnet är tillräckligt stor kan han eller hon gå hem själv eller åtminstone gå till ditt arbete för att få skjuts hem.

Är skolan bara intresserade av tävlingar? Det finns faktiskt skolor som lever för tävlingarna och bara det. Vill du att ditt barn bara ska ha roligt och få träna hälsosamt med sina vänner, skippa skolor med tävlingsfokus. Ett tecken på det kan vara väldigt långa lektioner. I skolor där det gäller att tävla kommer inte barnen få lika mycket uppmärksamhet av tränaren. Bara de bästa kommer att få uppmärksamhet och uppmuntran medan de andra glöms lätt bort.

Finns det barn som verkar lite klumpiga, som inte orkar lika mycket eller som är överviktiga? Detta kan vara en riktigt bra skola! En träningsskola för barn ska ta in alla barn och framför allt vilja hjälpa dem som har problem. En skola fylld med barn som har bra kondition och god teknik har sållat ut barnen som tyckte sporten var rolig men inte orkade nå skolans ribba, som nog är satt för högt. Träning inom kampsport ska höja självförtroende, bygga upp barnens balans och kondition samt vara roligt!