Träning

KampsportAtt träna kampsport ensam är ju lite svårt då man behöver någon att träna med eller mot hur man nu ser det, men för att bli bra och erövra nästa dan behövs träning och åter träning, och en hel del av den måste man göra ensam.

Styrka, smidighet och reaktionssnabbhet är egenskaper som är bra för sen som utövar Ju-jutsu. Löpträning för kondition och benstyrka är bra liksom hantlar och skivstång är bra redskap för resten av kroppen. Att träna upp sin reaktionsförmåga kan vara lite knepigare. En boxningssäck eller ett så kallat päron kan hjälpa dig på vägen med detta. Sådana finns att köpa på nätet. En webbutik med ett bra sortiment för kampsportträning är Gymkompaniet. De har inte bara boxningssäckar utan även fästen för sådana samt en hel del tillbehör för träning.

För kampsportsträning finns även  fristående slagsäckar ifall att du inte kan hänga din boxningssäck i taket på grund av takets konstruktion. Sen finns förstås en rad andra redskap och hjälpmedel som inte riktar sig specifikt till kampsportsträning men som fungerar alldeles utmärkt vid vilken träning som helst. Exempelvis hopprep och hantlar av olika typer och gymnastikmattor för att skydda golvet med vid hemmaträning. Vintertid kan det vara svårt att konditionsträna utomhus, då finns det alternativ som motionscyklar och roddmaskiner att ta till om man vill sköta den träningen hemma.